Brezilya Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Brezilya Vatandaşlığı

BREZİLYA OTURMA İZNİ

Kim sürekli ikamet hakkına sahiptir?
Brezilya'daki kalıcı vizeler (Visto de permanence) yalnızca kısıtlı koşullar altında verilir ve başvuru süreci yüksek bürokratik gayreti içerir.
Sürekli vizeler
Bir yabancının Brezilya için sürekli ikamet izni alabileceği sadece yedi vaka var:
Bir start-up şirketinin yöneticisi veya yöneticisi olarak
Bir start-up şirketi, başvurunun öncesinde en az beş yıl boyunca Brezilya'nın dışında bulunan bir Brezilyalı olmayan şirkete atıfta bulunur. Şirketi kurmak için Brezilya'daki yeni yasal temsilcilerine vekâlet vermelidir. Şirketler başlangıçta iki yıl süre ile verilecek en fazla üç vize başvurabilirler. Bu süre geçtikten sonra şirket, Brezilya çalışanları için 10 yeni pozisyon oluşturduğu kanıtı gibi bazı kriterleri karşılamalıdır.
Bir şirketin yöneticisi veya yöneticisi olarak
Bu vize türü, Brezilyalı bir şirkette bir yönetici pozisyonunu üstlenmeyi planlayan yöneticiler, yöneticiler veya yöneticiler içindir. Yabancı ya da ana şirket, başvuran başına en az US $ 200,000 tutarında yatırım yaptığı kanıtlamak zorundadır. Buna ek olarak Brezilyalı şirket, yeni yöneticiyi seçerek kazanacağı teknik ve sosyal faydanın kanıtını sağlamalıdır.
Yatırımcı olarak
Ayrıca, eğer üretken faaliyetlerde en az US $ 50.000 yatırım yaparsanız veya alternatif olarak daha az yatırım yaparsanız da 10 Brezilyalı istihdam ederseniz daimi vize alabilirsiniz. Bir finansman ve yatırım planı hazırlamanız gerekecek. Bu vize başlangıçta beş yıl süreyle verilir ve yabancı planının gerçekleştirildiğini ispatlayabilirse, normal bir çalışma izni haline getirilebilir. Sözü edilen üç davanın başvurusu ilk olarak Brezilya'daki Çalışma Bakanlığına (Ministério do Trabalho e Emprego) sunulmalıdır. Başvurunuzun verilmesinden sonra, daha sonraki adımların tamamının kendi ülkenizdeki Brezilyalı elçiliği veya konsolosluğunda olması gerekir.
Bir araştırmacı veya üst düzey profesyonel uzman olarak
Bu vize türü başvuru sahibi, Brezilyalı bir araştırma kurumundan, araştırmacı hizmetlerine duyduğu ilgiyi gösteren bir belge sunmalıdır. Ayrıca, başvuran CV ve uygun akademik referanslar ve diplomalar sunmak zorundadır.
Emekli olarak
Aylık geliriniz 2.000 ABD Doları olan yabancı bir emekliyseniz, Brezilya'da daimi vize hakkına sahipsiniz. Bağımlı başına en az US $ 1,000 ek bir gelir gösterebilirseniz, iki bağımlı kişi için de vize alabilirsiniz. Bu vizeyi, emeklilikten sorumlu yabancı ajansın bir bildirimini ve aylık 2.000 ABD Doları tutarında havale yapacağını ispatlayan bir banka dekontunu sunarak, kendi ülkenizdeki bir Brezilyalı elçiliği veya konsolosluğuna başvurun.
Brezilyalı vatandaşın eşi olarak
Brezilyalı bir vatandaşla evlendiyseniz, Adalet Bakanlığında (Federal Polis büroları aracılığıyla) ya da kendi ülkenizdeki bir Brezilya elçiliği ya da konsolosluğunda daimi ikamet vizesi için başvurabilirsiniz. Evlilik sertifikanızı ve tanıklarınızdan bir bildiri göndermelisiniz. Evlilik birliğinin ikamet tezkeresi almak için hayali bir evlilik olmadığından emin olmak isteyen göçmenlik görevlilerinin olası bir sürpriz ziyarete hazırlıklı olun.
Brezilyalı bir çocuğa yabancı bir ebeveyn olarak
Brezilya vatandaşı bir çocuğunuz varsa, Adalet Bakanlığında (Federal Polis büroları aracılığıyla) veya kendi ülkenizdeki bir Brezilya elçiliği veya konsolosluğunda kalıcı vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Çocuğun ekonomik olarak başvurana bağımlı olması ve vesayet altında olması gerekir.
Aile üyeleri için kalıcı vize
Bir visto de permanência, başvuranın eşi, 21 yaşın altındaki çocuklar veya yüksek öğrenim durumunda 24 veya başvuranın ebeveynleri gibi bağımlı aile bireylerini de kapsayabilir. Aile üyelerine başvuru sahibiyle aynı vizesi verilir. Bununla birlikte, bağımlı aile bireylerinin Brezilya'da çalışma iznine sahip olmalarına izin verilmeyeceğini unutmayın. Bu durumda, bağımlılığınızın başvurusunda size yardımcı olabilecek profesyonel bir danışmana danışmalısınız.
''Despachant''ler
Brezilya'da kalıcı bir vize başvurusu süreci çok karmaşık ve uzun. Çok sayıda evrak işi içerir ve birçok belge hükümet yetkilileri tarafından sertifikalandırılmalıdır. Bu nedenle Brezilya uzmanlarıyla bu konuda danışmak neredeyse kaçınılmaz olur.
Visa uygulaması gibi konularda uzmanlaşmış olan Despachantes adlı Brezilya'da yabancılar için özel danışmanlık büroları bulunmaktadır. Despachantes ilgili tecrübeleri ve irtibatları yetkili makamlara iletir. Bu tür hizmetlerin maliyeti 2.000 ABD Doları tutarında olabilir, ancak vize türüne ve bireysel durumunuza bağlı olarak, bu yatırım genellikle öder.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Brezilya Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Brezilya Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Brezilya vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Brezilya Vatandaşlığı
Kısa bir süre sonra Brezilya vatandaşlığına başvurabilir, ancak birkaç şartı yerine getirmeniz gerekir.
Hiçbir sabaha karşı Brezilya'da 15 yıl süreyle ikamet ettikten sonra yabancılar tek başına bu temelde Brezilya vatandaşlığına başvurabilirler. Ancak, bu süre önemli ölçüde azaltılabilir. Eğer yabancının Brezilya için daimi bir ikametgahı varsa, Portekiz dili hakkında yeterli bilgiye (konuşma, okuma ve yazma) ve bir işe ya da kendisini ve ailesini desteklemek için yeterli fonlara sahip olursa, bu süre 4 yıla kadar düşebilir.
Bu dört yıllık süre daha da azaltılabilir. Eğer mukim Brezilyalı bir eş veya çocuğa sahipse, bir yıl sonra vatandaşlık başvurusunda bulunabilir. Eğer belirli profesyonel, bilimsel veya sanatsal yeteneklere sahipse, iki yıl sonra Brezilyalı vatandaşlığa hak kazanır. Üç yıl süreli ikamet, yabancılar için belirli bir değere sahip bir mülk veya işletmeye sahip bir vatandaşlık hakkına sahiptir.
Vatandaşlığa alma süreci
Brezilya vatandaşlığına başvurma süreci Adalet Bakanlığı (Ministério da Justiça) tarafından yürütülür. Başvuruyu onaylamadan önce, Bakanlık yetkilileri öncelikle başvurunuzla birlikte göndermeniz gereken bir dizi belgeyi, en önemlisi de sabıka kaydı, istihdam durumu ve mali durumu kontrol edecektir. Dahası, başvuranın gelir vergisi ödemeleri bulunmamalı ve iyi zihinsel ve fiziksel sağlığa sahip olduğunu kanıtlamalıdır (bu sadece iki yıldan az süreli ikamet süresinden sonra vatandaşlık başvurusunda bulunan başvuranlara karşılık gelir).
Çifte vatandaşlık hakkında not
Brezilya yasası çifte vatandaşlığa izin verir. Bununla birlikte, iki vatandaşlığı elinde tutmak için her iki ülke de (bu durumda Brezilya ve kendi ülkeniz) çifte vatandaşlığa izin vermelidir. Daha fazla bilgi için kendi ülkenizdeki yönetmelikleri kontrol edin.
Genel Bilgi
Pasaportlar uzatılamaz ve yenilenmez. Gerekirse, her seferinde yeni bir pasaport isteyin ve tam bir gereksinim kümesi sunmalısınız.
İstediğiniz zaman yeni bir pasaport talep edilebilir. Geçerli pasaportunuzun sona ermesini beklemenize gerek yoktur.
Yeni Pasaport için gereksinimler
⦁Bu formu imzalamayı unutma.
Tüm alanları doldurun. Başvuru sahipleri tarafından girilen veriler tamamen kendi sorumluluğundadır. Herhangi bir hata, yeni bir pasaporta ihtiyaç duyulmasına yol açacak ve maliyeti başvuru sahibinin masrafında olacaktır.
⦁Brezilya'nın tarihler için gün / ay / yıl kullandığını lütfen unutmayın;
⦁Passport Application makbuz sayfasını yazdırın.
Dikkat: Gereksinimlerle birlikte dosyaları elektronik olarak yüklemek zorunlu değildir, ancak tavsiye edilir. Yüklenen tüm belgelerin orijinal belgesi, pasaport başvurusu gönderimi sırasında hala sunulmalıdır.


Brezilya vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Gerekli zamana ve sermaye yatırımı ihtiyacı göz önüne alındığında, hangi ülkede yaşayacağını seçmek zor bir karar olabilir. Ve eğer Brezilya'yı düşünüyorsanız, o zaman hızlı oturum izleyip daimi ikamet izni almak için iki iyi yol var. Biri bir Brezilyalı vatandaşla evlenmek ve diğeri Brezilya'da önemli bir yatırım yapmaktır.
Her şeyden önce, bir Brezilyalı vatandaşla evlenmek, size bir Brezilyalı Vatandaşlık sağlamıyor. Evlenseniz de olmasın, Federal Polis Karakoluna bir vatandaşlık başvurusunda bulunmanız gerekir, ancak Brezilyalı bir vatandaşla evlenmek süreci hızlandırır. Brezilya'da kalıcı ikamet izni almak hala 2 yıla kadar sürebilir.
Eğer bir Brezilyalı vatandaşlığa sahipseniz, Güney Amerika kıtasında her yere gidebilirsiniz. Brezilya vatandaşlığı, size Güney Amerika'da vizesiz seyahat imkanı sağlıyor ve dünyanın 21. en iyi pasaportu olarak kabul ediliyor.


Brezilya'da yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 1,243.73 R $
Apartman (1 yatak odası) merkez dışında 858.50 R $
Şehir Merkezinde Daire (3 yatak odası) 2,563.84 R $
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 1.773.32 R $
Şehir Merkezinde Apartman Dairesinde Metrekare Fiyat 7,074.44 R $
Metre Kare başına fiyat Daire merkez dışında 4,743.50 R $
Maaşlar Ve Finansman
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonu) 1.832.32 R $
İpotek Faiz Oranı Yüzdeler İtibariyle (%), Yıllık, Sabit Faiz Oranı 12.14
Kişi Başına Düşen GSYİH
6.600 USD
Nerede Yaşamalı ?
Büyük şehirleri sevenleri Rio de Janeiro'yu sevecekler. Güney Amerika'nın en büyük şehri olmasa da en büyüklerinden biri olan Rio, Ipanema şöhretinden Kız adlı kalabalık atmosferi, dünyaca ünlü Copacabana plajları ve Ipanema'sı ile bilinir. Rio'da yaşadıktan sonra Brezilya'ndaki diğer şehirler kıyasla dar görüşlü görünecek. Rio'nun manzaraları ve ışıkları sıklıkla başlar, ancak Kurtarıcı İsa ile bitmez.
Curitiba, yaşamak için en iyi Brezilyalı şehirlerden biri olarak bilinir. Yüksek İnsan Gelişim Endeksi ve sürdürülebilirlik, onu birçok gurbetçilerin Brezilya'daki en iyi seçeneklerden biri haline getirir. Curitiba, Güney Amerika'nın tam kalbinde elverişli bir konumdadır, bu nedenle ekonomik, coğrafi ve siyasi açıdan iyi durumda. Hafif okyanus iklimi, ülkenin kuzeyindeki yağışlı nemli bölgeye karşı soğuk bir kontrast ve kesinlikle Brezilya'nın daha ılıman bölgelerinden daha yaşanabilir. Curitiba, geniş bir toplu taşıma sistemine sahiptir ve kent içindeki planlanmış yeşil alanlar, vatandaşlarına hoş bir nefes aldırır.
Florianopolis, Brezilya'da yaşamanın en yüksek standartlarından birine sahiptir. Brezilya'nın güneyinde yer alan bir ada olan Florianopolis hoş bir iklim, güzel sahne ve sayısız iş fırsatlarıyla kutsanmış durumda. Plaj severler, Florianopolis'in bozulmamış plajlarından ve çeşitli su sporlarından yararlanabilirler. Sanat ve kültürü tercih edenler için Florianopolis bu niş aktivitelerinden hiç şüpheye sahip değildir. Florianopolis, birçok gurbetçinin evinde olmakla birlikte farklı bir topluluktur. Evde kalma, burada dünyanın her yerinden gelen ürünlerin kolayca bulunduğu yerde kolaylıkla yönetilebilir.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın